- idUS
- Listar por autor
Listar por autor "Santos García, Jenifer"
Mostrando ítems 1-20 de 28
-
Artículo
A comparison of microfluidization and sonication to obtain lemongrass submicron emulsions. Effect of diutan gum concentration as stabilizer
Santos García, Jenifer; Jiménez, Manuel; Calero Romero, Nuria; Undabeytia, Tomás; Muñoz García, José (Elsevier, 2019)The objective of this work was to develop emulsions containing lemongrass essential oil and Appyclean 6552 (emulsifier). ...
-
Tesis Doctoral
Aprovechamiento y revalorización de un residuo proteico del maíz como estabilizante de productos alimentarios
Santos García, Jenifer (2022-03-24)El objetivo principal de esta tesis fue el desarrollo y la caracterización de emulsiones de grado alimentario usando como ...
-
Artículo
Caracterización reológica de una suspoemulsión comercial para uso agroquímico
Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Muñoz García, José (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2013)Se estudian las propiedades reológicas de una suspoemulsión comercial para uso agroquímico. Se comparan los resultados ...
-
Dataset
Dataset for article Relation between HLB number and predominant destabilization process for microfluidized nanoemulsions formulated with lemon essential oil [Dataset]
Santos García, Jenifer; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Vega, Lilliam; Muñoz García, José (2024-01-18)Lemon essential oil (LEO) is associated with a multitude of health benefits due to its anticancer, antioxidant, antiviral, ...
-
Trabajo Fin de Grado
Desarrollo de nanoemulgeles con aceite esencial de mandarina ecológica y goma guar
Antúnez Domínguez, Jesús Manuel (2019) -
Artículo
Effect of temperature and shear on the microstructure of a microbial polysaccharide secreted by Sphingomonas species in aqueous solution
García González, María del Carmen; Carmona Gallego, José Antonio; Santos García, Jenifer; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Muñoz García, José (Elsevier, 2018-10-15)Diutan gum is a biological polymer produced by Sphingomonas sp. In aqueous solution it shows gel-like structure under ...
-
Ponencia
Estudio de la estabilidad física, propiedades reológicas y microestructura de sistemas Aerosil 200/agua. Influencia de un tensioactivo no iónico
Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Muñoz García, José (3ciencias. Editorial Área de Innovación y Desarrollo,S.L., 2018)Se han estudiado las propiedades reológicas, la estabilidad física y la microestructura de suspensiones de una sílice ...
-
Artículo
Estudio reológico y análisis sensorial de cuatro detergentes comerciales denominados “detergente-gel”
Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Muñoz García, José (Asociacion de Quimicos, 2018)Gel detergents possess some advantages compared to podwer detergents, such as easyness to transport, high eficiency ...
-
Tesis Doctoral
Formulación y procesado de emulgeles de aceite de aguacate estabilizados con extracto de algas
Tello Rivas, Patricia (2024-01-19)El objetivo principal de la tesis ha sido el desarrollo y la caracterización de emulsiones y emulgeles de grado alimentario ...
-
Tesis Doctoral
Formulación, procesado y caracterización física y de emulsiones con mezclas de disolventes verdes
Santos García, Jenifer (2017-07-17)Esta tesis es parte de un proyecto de investigación titulado “Caracterización Reológica y Estabilidad Física de Emulsiones ...
-
Artículo
Gamification in Engineering Education: The Use of Classcraft Platform to Improve Motivation and Academic Performance
Parody Núñez, María Luisa; Santos García, Jenifer; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Ceballos González, Manuel (MDPI, 2022-11)Pedagogical innovation involving information and communications technology (ICT) may offer teachers the opportunity to ...
-
Artículo
Impact of microfluidization on the emulsifying properties of zein-based emulsions: Influence of diutan gum concentration
Santos García, Jenifer; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Alcaide González, María del Águila; Alfaro Rodríguez, María del Carmen (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2021)Microfluidization is a preparation method that can be used to obtain emulsions with sub-micron droplet sizes. The first ...
-
Artículo
Influence of primary homogenization step on microfluidized emulsions formulated with thyme oil and Appyclean 6548
Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Muñoz García, José (Elsevier, 2018)This contribution deals with the development of emulsions formulated using thyme essential oil and a new biomass-derived ...
-
Artículo
Influence of the Homogenization Pressure on the Rheology of Biopolymer-Stabilized Emulsions Formulated with Thyme Oil
Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Muñoz García, José (Molecular Diversity Preservation International, 2019-03)Different continuous phases formulated with ecofriendly ingredients such as AMIDET®N, an ecological surfactant, as well ...
-
Artículo
Influence of the use of 3D printing technology for teaching chemistry in STEM disciplines
Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Santos García, Jenifer; Cordobés Carmona, Felipe; Ramos Payán, María Dolores (Wiley, 2024-03)Teachers can create engaging learning environments in engineering courses through pedagogical innovation using Information ...
-
Artículo
Influence of Type and Concentration of Biopolymer on β-Carotene Encapsulation Efficiency in Nanoemulsions Based on Linseed Oil
Santos García, Jenifer; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Barquero León, Marina; Calero Romero, Nuria (MDPI, 2022-10)Many lipophilic active substances, such as β-carotene, are sensitive to chemical oxidation. A strategy to protect these ...
-
Trabajo Fin de Grado
Influencia de la cizalla en el comportamiento reológico, estructural y estabilidad física de Emulsiones formuladas con aerosil 200, Pluronic pe9400 y aceite esencial de Romero
Jiménez Márquez, Manuel (2018)Se prepararon emulsiones que contenían aceite esencial de romero, un conservante de alimentos natural, mediante la ...
-
Artículo
Influencia de la formulación en emulsiones dobles con ingredientes ecológicos preparadas mediante una técnica microfluídica
Santos García, Jenifer; Arriaga, L. R.; Calero Romero, Nuria; Lee, H.; Muñoz García, José; David, D. A. (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2018)Multiple emulsions have significant potential in myriad applications, including foods, cosmetics, drop networks, controlled ...
-
Artículo
Influencia del tensoactivo en la formación y estabilidad física de emulsiones ecológicas concentradas
Martín Piñero, María José; Santos García, Jenifer; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; García González, María del Carmen; Alfaro Rodríguez, María del Carmen (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2018)El objetivo de esta investigación fue comparar tres tensoactivos ecológicos derivados del aceite de coco para la preparación ...
-
Artículo
Injectable Hydrogels Based on Pluronic/Water Systems Filled with Alginate Microparticles for Biomedical Applications
Ramos, D.J.; Carrelo, H.; Borges, J.P.; Calero Romero, Nuria; Santos García, Jenifer; Cidade, María Teresa (MDPI, 2019)A (model) composite system for drug delivery was developed based on a thermoresponsive hydrogel loaded with microparticles. ...